Fin apelsin

apelsiner

Jag visste att jag glömde något när jag räknade upp mina nyvunna ålderstecken häromdan! (Är det ännu  ett ålderstecken  – min tilltagande glömska?)

Clemetiner har jag alltid tyckt om! Lätta att skala, söta men syrliga och lagom stora! Behändiga frukter!

Men mina äldre kolloger har alltid föredragit en (ett?) apelsin till eftermiddagsfikat! De skalar och smaskar, glufsar och slafsar och det skvätter på alla inom en radie på två meter. Själv har jag inte på något vis förstått tjusningen!

Förrän nu.

Redan runt jul åt jag några stycken som inte gick åt när jag gjorde nejlikeapelsiner, och till min förvåning så föll det mig verkligen i smaken. Och nu har det eskalerat! Barnet och jag älskar våra apelsinstunder. Ibland är apelsinerna slut och så delar vi på en clementin istället, men nog tycker jag att de är väl söta och visst är klyftorna lite små?

Nä, tacka vet jag apelsiner. Jag skalar och smaskar, glufsar och smaskar… och njuter!

Hej då ungdomen, nu tar vi sikte på medelåldern!

8 tankar om “Fin apelsin

  1. Nej är det sant!?! Har DU börjat slafsa apelsiner? De är suveränt goda, men så besvärliga att skala. Händer att jag köper med, men definitivt mest clementiner. Det är tantvarning på apelsiner. 😊

    • Ja! 😊 förr när jag åt apelsin skar jag dem i klyftor och sög bara i mig saften. Det var ungdomligt, nästan barnsligt! Att skala och äta som de är är tantvarning!

  2. Ibland är det skönt att vara en tant och känna att det är helt OK med keso och apelsin. 🙂 🙂 Och dessutom tycka att man är nyttig. 😉

  3. Då är jag ingen tant 😉 HeeHee!! Har aldrig gillat apelsiner…när de skvätter!! Och att skala…och det värsta av allt: KÄRNOR!!!!! Ve och fasa …kärnor äcklar mig. Så jag håller mig till Kiwi…surt och gott! Eller riktigt sura äpplen, men de finns ju bara i trädgårdar..de i affären är inte tillräckligt sura. Tror ni allihop att apelsiner är tantvarning ???? Säkert ??? Vad ska jag göra då ? För jag är ju tant.:) Gillar inte clementiner/mandariner heller…suck. Fast suga på en citron är gott. Usch så mycket surt jag gillar…

      • Japp! Så kan det ju vara. För P gillar inte apelsin heller och hans bror gillar inte apelsin 😦 Så det kanske beror på blodet eller nåt… släktskapet ??? Kan det gå/inte gå i släkten tror du ??? Fast TANT är jag och stolt för det 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s