Ständigt utskrattad

Det är inte lätt att dela livet med en person som skrattar åt allt. Det är inte humor egentligen, bara ett ospecifikt flabbande.

Jag har sagt åt Pappsen många gånger att jag vill borsta tänderna ifred. Jag blir fortfarande lite illamående när jag borstar och då mår jag bäst av att ha lugnt omkring mig, inte nån som frustar och harklar och täpper till handfatet likt en gaffeltruck.

Efter många månader har han faktiskt börjat lyssna på mig! Men igår tabbade jag mig och började borsta tänderna när Pappsen var i badrummet. Medan Pappsen ovigt böjde sig över handfatet kände jag hur illamåendet växte. Till slut fick jag kväljningar och eftersom Pappsen stod fastkilad vid handfatet fick jag hosta upp löddret i handflatorna.

När Pappsen hörde mina kväljningar vänder han sig snabbt om. Medlidande? Äntligen.

Men hela Pappsen uttrycker…

…ren och skär glädje.

Han bister ut i ett stort garv.

”Skrattar du åt din gravida sambo när hon får kväljningar?” frågar jag besviket.

”Men det lät så roligt!”säger Pappsen och fortsätter att flina.

Åh, snälla när är det männens tur att börja föda barn?!

Detta är faktiskt värre än att han skrattar åt sina egna fisar.

14 tankar om “Ständigt utskrattad

 1. Näääää….vi kan inte önska att männen föder våra barn. Då blir det inga barn födda alls. Bara vi kvinnor klarar av att föda….tyvärr sant ❤ Och PAPPSEN, PAPPSEN: Nej, nej!!! Lite medlidande med din Sambo ❤

  • Det är nog sant. OM männen ändå födde barn är jag säker på att de skulle bli inlagda på lyxiga vårdhem från den dag de upptäckte att de var gravida… 😉

   Som vanligt när ett inlägg handlar om Pappsen visade jag honom det för att kolla att det var okej. Hans reaktion var inte oväntad, han skrattade bara! 😉

 2. Jag är inte gravid men kan ändå få kväljningar ibland när jag borstar tänderna. Det är minsann ingenting att skratta åt. 😉
  I alla fall tycker inte jag det när jag står där och tårarna tränger fram i ögonen.

  Ha en skön torsdag !

 3. Pappsen visar på en bra egenskap när Du visar honom vad Du skrivit om honom. Han skrattar och bjussar på sej själv. Det är fint. 🙂 😉

  • Ja, det är jättebra att han är glad! Tänk om han blev arg eller äcklad när jag hulkade… Det vore värre! Han älskar att känna sig rolig, så han skrattar ofta åt sig själv. 😉

 4. Åååh, du är så SNÄLL Lina!! Jag hade ta mig fan DÖDAT Atty om han garvade när jag mådde skit. Tur att du är du hjärtat. 🙂

 5. Kul att du kan roa pappsen med vad du än gör! 😄 Förstår varför barnet skrattar så mycket. Han har nog ärvt papprens glada humör, och det är ju trevligt! 😄

 6. Jag känner igen det där från vårt första boende i en liten lägenhet och med ett barn och ett andra på gång. Det är min uppfattning idag att vårt eget äktenskap räddades den dagen, som vi flyttade till ett radhus och kunde sova i var sitt rum och det fanns både badrum och en separat toalett.
  Egentligen borde du lära dig och Pappsen att låsa om er och vara överens om att endast en kan få vara i badrummet – en i taget. Hälsa Pappsen från mig…

  • Jag har tidigare inte helt förstått varför par väljer att inte dela sovrum, nu kan även jag drömma om ett eget sovrum där jag får ha täcket för mig själv, får bestämma temperatur själv och inte bli störd så mycket. Vi ska flytta upp på övervåningen när den är färdigrenoverad, kanske lämnar jag kvar Pappsen (och Barnen?) här nere så får jag både eget sovrum och eget badrum… 😉 Fast vi nöjer oss nog med att köpa varsitt täcke. Låsa om sig på badrummet är också en bra idé.

 7. Nätter jag sover sämre, tycker jag det känns skönt att höra min käre man som sover bredvid mej 🙂 , men ett eget täcke vill jag ha. 🙂

  • Jo, det är ju en trygghet.

   Pappsen vill ha varmt i sovrummet OCH varmt täcke. Jag vill ha svalt i sovrummet men får väl kompensera med tunt täcke. 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s