Sjukdag och dagistankar

Idag är hela familjen hemma. Barnet har haft en ordentlig magsjuka. Han började kräkas på fredagsnatten och kräktes i princip allt han fick i sig till och med söndag morgon. Allt han fick behålla var när vi matade honom teskedsvis med vätska. Själv jobbade jag hela lördagen och det bar emot med varje cell i kroppen att behöva lämna honom när han mådde så dåligt, men Pappsen skötte honom såklart galant.

Idag är Barnet fortfarande trött och verkar må lite illa när han äter. Jag vabbar idag och är ledig imorgon sen får vi se hur mycket han har piggnat till.

Och i nattas började Pappsen att kräkas så även han är hemma. Jag håller tummarna för att jag håller mig frisk denna gång. Jag ska till barnmorskan på onsdag och det vill jag ju inte skjuta upp!

Det är lite drygt två månader kvar innan jag går på mammaledighet så det är hög tid att bestämma hur Barnet ska gå på dagis när jag går hem. Innan han började på dagis hade jag aldrig kunnat drömma om att jag inte tvärsäkert skulle ha honom hemma när nästa barn kom. Nu har jag väl nästan bestämt mig för att han får vara där ett par dagar i veckan. Jag VILL ju verkligen ha all tid tillsammans med honom som jag kan, men samtidig är han ett väldigt aktivt och socialt barn som trivs väldigt bra på sitt dagis. När jag hämtar honom där efter en lång dag vill jag bara vara hemma i lugn och ro med honom, Barnet däremot blir alltid besviken om vi inte åker och hälsar på någon direkt när vi kommer hem… Han kräver mycket aktivitet och sällskap min lille kille och det är inte helt lätt att ge honom det om vi bara går här hemma i vårat hus ute på vischan.

Jag tänker att jag kan hinna sköta hushållet, sova eller bara vara med nya bebisen medan han är på dagis. Är han hemma kanske det blir att jag sätter honom framför tv:n alldeles för mycket medan jag ska göra dessa saker och då känns det ändå bättre med dagis.

Jag tänker till och med att jag ska ha honom lite på dagis de veckor jag är hemma innan nästa barn kommer. Dels för att det inte ska bli för långt uppehåll för honom och dels för att det inte ska bli som att jag lämnar bort honom just för att bebisen kommit. Sen ska jag erkänna att det skulle kännas ganska skönt att kunna städa eller storhandla i lugn och ro också, även om jag får lite dåligt samvete av att känna så.

Man är ständigt jagad av det dåliga samvetet som förälder, men jag tror ändå att denna lösning är den bästa för oss. Så länge han fortsätter att trivas så bra på dagis och jag har honom färre än 15 timmar i veckan så känns det ändå okej. Vi börjar så här så får vi se sen hur vi tycker att det funkar.

IMG_0631.JPG

IMG_0343.JPG

IMG_0598.JPG
Tittar på gamla foton där Barnet och jag är tillsammans. Så liten och fin han var. ❤️

14 tankar om “Sjukdag och dagistankar

 1. Åhhh vad längesen som de fotonen togs….känns det som 😉 Han var så liten och söt. Stora pojken nu ❤ Du ska inte ha skuldkänslor för Barnet…han trivs ju så bra på Dagis. Och jag tror som du…han kommer att sakna det , om han får vara hemma för mycket. När vi pratade i telefon senast, frågade jag vad han gjort??Dagis….svarade han 🙂 Var det roligt på Dagis? JAAA…sa han då. Visst är det väl fint att han är en så social liten pojke och att han trivs både hemma och på Dagis. Ni kan vara väldigt stolta över Barnet ❤ Och jag hoppas du kan riktigt njuta av det nya lilla livet sen….både ensam och tillsammans med hela din familj ❤

  • Ja, jag är stolt och glad över att han är så social. Så mycket mer social än vad hans mamma var när hon var liten! Det är nog lättare i skolan och allt sen om man är mer framåt, tror jag. 😊

   Visst känns det länge sen? Ändå har han ju bara funnits i drygt två år och på ett sätt känns det som att tiden har flugit iväg. Men det har hänt mycket på de här åren med husköp, jobb, dagisstart och den enorma utveckling som ett litet barn gör de första åren. Det är fantastiskt! 😀

   • Ja, visst har tiden flugit iväg och ändå har så mycket hänt sen Barnet kom …så många underbara saker. Han ger oss alla en sån glädje ❤ Apropå foton…tror det heter fotona…låter bättre iaf. Hälsa pappsen att han kryar på sig fort ❤ och måtte du slippa magsjukan ❤

   • Ja, Barnet är verkligen en källa till glädje. Idag hittade jag grytlappar du sytt till oss (efter alla flyttlass vet jag inte var jag har alla saker riktigt) och hängde upp i köket. Barnet tyckte att de var så fina! Jag sa att du sytt dem. ”Farmor” säger han nu när han ser dem. Men han tror att ”Bamse” har hjälpt till lite också. 😃

    Jag ska hälsa Pappsen. Idag har han sovit hela dagen och inte ätit nånting. Hu! Hoppas också att jag slipper…

 2. Jag tror du gör rätt som låter honom vara kvar på förskolan några dagar i veckan. Det är så individuellt och man måste få känna vad som funkar bäst i sin familj. Jag känner så väl igen det dåliga samvetet och pretto-mamman som man vill vara, men försök tagga ner det. Han trivs ju på förskolan, där får han umgås med kompisar och vara ute en sväng medan du och bebis hinner bekanta er med varann en stund hemma.

  • Vad skönt att höra från en förskolepedagog som själv haft första barnet hemma på heltid när andra kom… 😊 Jag tror ju att detta är det bästa, såklart är mamma/pappa och hemmet bäst för ett litet barn, men varvat med några timmar på dagis tror jag att detta är det vinnande, åtminstone för vårat barn. Där får han ju lära sig att fungera i grupp och ställs inför sociala situationer som vi aldrig får här hemma. Men till största delen får han ändå vara hemma och jag längtar så mycket efter att slippa jobba och få vara bara mamma!

 3. Och jag tycker du tänker klokt som låter honom gå ett par dagar i veckan på förskolan när du är hemma innan bebis kommer. Precis som du anger så blir det nog inte bra med uppehåll, och så blir det ju tokigt om han plötsligt börjar lämnas bort samtidigt som bebis kommer. Precis som du skrivit.

  • Ja, jag har verkligen funderat mycket på det här. Så nu ska vi ”bara” renovera klart övervåningen så att han vänjer sig vid det innan syskonet kommer… Och flytta bak bilbarnstolen. Nappen får nog vänta ett tag, mycket förändringar ändå på gång för lilleman… ❤️

 4. Jag ångrar inte att Emil gick 15 timmar i veckan när vi fick Olle.. dels fick han vara där och leka med sina kompisar och vara med på deras aktiviteter. Jag kunde sova när olle sov, passa på att åka på alla bvc möten, handla, städa osv medans han var på dagis. . Han var nöjd och jag var nöjd 🙂

  • Vad skönt att höra! Jag tror också att man blir en lite piggare och gladare mamma om man hinner sova och få undan saker som måste göras medan stora Barnet är på dagis, då kanske risken inte är lika stor att man stressar runt som ett nervvrak med dåligt tålamod sen. Jag ska lämna in hans ändrade tider imorgon! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s